فواید پسته برای پوست مو و سلامتی
پسته یکی از اعضای مهم و ثابت آجیل ایرانی است که میزان پتاسیم آن با این جثه کوچک برابر با پتاسیم پرتقال است و به علت داشتن مواد مغذی از اهمیت بسیاری برخوردار است. استان کرمان و شهرستان رفسنجان، مراکز اصلی تولید پسته در ایران بشمار می آیند.
پسته،عضو ثابت آجیل با وجود جثه کوچک خود سرشار از منابع مفید و مغذی برای سلامتی انسان است.
چهار نوع پسته در ایران تولید می شود :فندقی، کله قوچی، اکبری و احمد آقایی
ارزش غذایی پسته :
حاوی مواد مغذی،مانند:
- کربوهیدراتها، پروتئین، اسیدهای آمینه ،چربی و فیبرهای رژیمی می باشد.
- پسته همچنین غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم ،روی ،مس و سدیم هستند.
- این آجیل، دارای ویتامین های ضروری ،مثل:ویتامین ث ، ب۶، آ، کا، تیامین، فولات، کولین ،اسید و بتایین است .
در ۱۰۰ گرم مغز پسته منابع زیر موجود است :
- مواد چرب ۵۴ گرم
- کلسیم ۱۳۰ میلی گرم
- فسفر ۵۰۰ میلی گرم
- آهن ۷/۵ میلی گرم
- مواد نشاسته ای ۱۵ گرم
- آب ۵/۲ گرم
- پروتئین ۲۰ گرم
- پتاسیم ۹۵۰ میلی گرم
- ویتامین آ ۲۳۰ واحد
- ویتامین ب ۱ ۰/۷ میلی گرم
- ویتامین ب ۳ ۱/۵ میلی گرم
دیدگاهها ۰